karlitoss

dimecres, d’octubre 12, 2005

Muntanyes valencianes, el " Pico Chera "

Pico Chera

Si us demane per muntanyes valencianes, qualsevol de vosaltres pensaria en el Montgó, el Penyagolosa, el Montdúver, el pic Espadà, El Puig Campana i alguna més de casualitat.

Us vaig a presentar una nova ( relativament ). S'anomena "Pico Chera" o "Pico Ropé".

És una muntanya d'eixes amb la seua historia, les seues vistes, i clar, la seua gent amb els seus sentiments.

Una vegada, pujant la serra d'Espadá, em vaig donar compte que la gent que m'acompanyaba coneixia gairebé totes les muntanyes des de la serra de Bèrnia fins el Bartolo passant per Revolcadors, però només jo coneixia el pic Xera. Això em va donar que pensar.

N'hi ha des de sempre una discriminació a València en front algunes comarques, com ara la comarca de la serrania, anomenada oficialment com "els serrans". Encara que els seus origens son els mateixos de altres comarques de parla catalana (eixa barreja de catalans i aragonesos). A aquesta comarca no es parla el valencià, sinò un castellà molt valencianitzat.

Si mirem per eixemple on son els espais protegits a la nostra comunitat, ens donarem compte de la discriminació cultural que pateix aquesta comarca.

L'entorn del pic Xera, amb el riu sot fins la seua desembocadura al riu Túria ya hauria sigut un pac natural o altra figura de protecció de haver-se trobat a altra comarca. Però com som poquets i no parlem la seua llengua aixi estem.

Des d'aci us recomane la visita de les rodalies del pic Xera i de la resta de la comarca. Tanmateix, una excursió per un altra comarca olvidada com ès el Racó d'Ademús us serà de gran profit. De segur que trobeu llocs on gaudir de la natura.

Etiquetes de comentaris:

Del.icio.us Meneame

2 Comments:

Anonymous Anònim said...

Paso de postear más por aquí.Has borrado tods mis post en los que te estaba dando pal pelo(peluco).

Si no sabes aguantar opiniones diferentes a la tuya ,mal vas por esta vida.

Abre los ojos.Y paso de tu bloq fascista.

dimecres, d’octubre 12, 2005 11:36:00 p. m.  
Blogger Karlitoss said...

an excelent idea...

Por opinión, puedes opinar lo que sea. Pero en tus comentarios sólo parecía interesarte mi pelo y la decoración de mi cuarto. Tus comentarios sólo hacían que rearfirmarme sobre el anterior artículo que escribí. Cuando hagas una valoración seria del contenido...habrás dado un pequeño paso para la humanidad...

Tus comentarios no están borrados, los conservo como... jajajaj

Por cierto que lector de feeds utilizas? el bloglines?

dimecres, d’octubre 12, 2005 11:53:00 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home